Ortodoncija

U našoj ordinaciji aktivno da se bavimo ORTODONCIJOM i DEČIJOM STOMATOLOGIJOM, u želji da među svoje pacijente dovedemo i najdraže i najvernije pacijente-decu.

ORTODONCIJA ili ORTOPEDIJA VILICA je stomatološka oblast koja se bavi dijagnostikom,prevencijom i lečenjem nepravilnosti u rastu i razvoju orofacijalnog sistema-usta,vilica,zuba.Većinu nepravilnosti pacijenti i njihovi roditelji već sami prepoznaju,dok neke možemo vrlo rano da prepoznamo i predvidimo u rutinskom radu sa decom prilikom popravke zuba.

Međutim,proteze nisu rezervisane samo za decu i mlade. Sve češće,proteze nose pacijenti i u četvrtoj i petoj deceniji života. Uslovi za to su da se njihov problem može rešiti protezom, da im je potporni aparat zuba očuvan (što će proceniti stomatolog) i da imaju dobru volju da nose proteze dovoljno dugo da bi se njihov problem rešio.

Ono što svaki potencijalni ortodontski pacijent treba da zna, jeste pravilan dijagnostički postupak.

PRAVILAN DIJAGNOSTIČKI POSTUPAK podrazumeva najpre prvi pregled koji obavlja ortodont specijalista. Tada se upoznajemo sa vašim problemom i vašim željama i očekivanjima od terapije. Pregled podrazumeva pregled stanja svih vaših zuba, analizu vašeg ortodontskog problema pregledom i analizu ortopana-rendgenskog snimka svih vaših zuba.

Tada ortodont može okvirno da vam objasni vaš problem i način za njegovo rešavanje. Ovaj pregled je kod nas BESPLATAN.

Ukoliko se odlučite da vam mi radimo proteze, dijagnostika mora da se dopuni uzimanjem otisaka za studijske modele,fotografisanjem lica i zuba i još jednim rendgenskim snimkom-profilnim snimkom glave. Na osnovu otisaka, dobijaju se gipsani studijski modeli-replika vaših zubnih lukova.

Na tim modelima ortodont vrši precizna merenja i tako dolazi do tačne dijagnoze i mogućnosti za terapijsku proceduru. Iz ovoga nam je jasno da se svakom pacijentu prilazi sa punom pažnjom i da se svaki pacijent tretira kao slučaj za sebe.

Na osnovu sprovedene anamneze, kliničkog i funkcionalnog ispitivanja, analize rendgenskih snimaka, studijskih modela i fotografija, ortodont dobija sve relevantne podatke o ortodontskom problemu jednog pacijenta. Sve te podatke on sklapa u jedinstvenu dijagnozu i tada odlučuje koji terapijski postupak je najbolji za datog pacijenta.

Dakle, već nakon nekoliko dana od prvog pregleda, možemo ponovo da se vidimo i da vam se predloži plan terapije. Ceo dijagnostički postupak kod nas košta 20 € u dinarskoj protivvrednosti i ulazi u sveukupnu cenu proteze. Ukoliko se, pak, ne odlučite za terapiju kod nas, pomenutih 20 € vam se neće vratiti.

Možemo da se pohvalimo da nam najveći broj pacijenata ukaže poverenje na čemu smo im beskrajno zahvalni. Svakom svom pacijentu se odužimo pažnjom i dobrom terapijom.

Bitno je da naglasimo da nam mobilne proteze izrađuje vrsni zubni tehničar sa decenijskim iskustvom u najeminentnijim zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Takođe,koristimo najkvalitetnije ortodontske materijale u svom radu – Dentaurum (Nemačka) i Forestadent (SAD).

Kontrole proteza su BESPLATNE,a nudimo vam i povoljne načine plaćanja.
U nadi da ćete postati naši pacijenti i prijatelji,očekujemo vas u našoj ordinaciji!

Leave a commentDanko

11 years ago

Pozdrav, zanima me dali moze i posle 22. godine zivota da se nosi aparat sa sirenje- cepanje nepca?
hvala

admin

11 years ago

Postovani Danko,

Da, moze.

Dr Stefan

Kontakt:

Borivoja Stevanovića 5, Beograd

011/6897-302
063/7708-613

Radno vreme: 11:00 - 19:00
Vikendom ne radimo.

Copyright 2017 © Sva Prava Zadržana