Snimanje zuba

Danas svaka moderna ordinacija raspolaže digitalnom radiografijom, koja koristi kompjuterski softver i digitalni senzor radi čuvanja i prikazivanja radiografskih snimaka. Pre snimanja formira se datoteka pacijenta koja sadrži sve njegove bitne podatke.

Senzor može biti žični i bežični. Senzori mogu biti u odgovarajućim veličinama koje odgovaraju veličinama filmova i prenose sliku direktno na monitor.

Prednosti digitalne radiografije su smanjena ekspozicija i odsustvo hemije u procesu dobijanja slike, kao i mogućnost arhiviranja dokumentacije. Podaci(slike) se mogu uvećavati, izoštravati, elektronski razmenjivati radi konsultacija ili čuvanja podataka. Digitalna radiografija donosi uštedu vremena i lekarima i pacijentima.

Leave a commentMM

11 years ago

Postovani lekari,imam 19 godina i planiram da stavim fixni ortodontski aparat,inace razlog zbog cega sam se kasno odlucila za ovakaav pouhvat je zbog nedostatka nekih zuba (tacnije gornje4. i 5. sa obe strane)i stavljanja fixnog rada(apendixa).
Pre 10ak meseci radjen mi je ortopan snimak na kome se vidi da sa leve strane u kosti (tacno iznad praznog prostora) nalazi premolar(ranije ga nije bilo na snimcima). sada sam primetila (posle popavke svih zuba) da se “ocrtava”koren da desnima i desni su tvrdje nego ranije…zanima me da li je ova pojava normalna za moje godine i kako da stimulisem rast novog zuba…

unapred zahvalna..

admin

11 years ago

Postovana,

Mozete zakazati pregled kod naseg ortodonta (pregledi su inace besplatni). On ce vas najbolje posavetovati o vasem problemu. Pregled mozete zakazati na telefone date na nasoj kontakt stranici.

Srdačan pozdrav,
Dr Stefan

Kontakt:

Borivoja Stevanovića 5, Beograd

011/6897-302
063/7708-613

Radno vreme: 11:00 - 19:00
Vikendom ne radimo.

Copyright 2017 © Sva Prava Zadržana